Liefde voor ambacht

Al van jongs af aan heb ik een grote voorliefde voor creativiteit en ambacht. Ik hou ervan om dingen te creëren. Van niets, iets maken. 

Ik hou van ontwerpen die uitblinken in eenvoud en verfijning. Alle juwelen worden daarom met de hand gemaakt in mijn atelier in Eeklo, want ik doe niets liever dan een hele dag gefocust aan mijn werkbank werken aan betekenisvolle creaties.

Van korreltje fijn goud tot afgewerkt juweel...

 

Alle juwelen worden van begin tot eind met de grootste zorg in mijn atelier gemaakt. Ik start met korreltjes puur goud dat ik stap voor stap omzet tot een afgewerkt eindresultaat. 

Legeren, smelten, smeden, pletten, zagen, vijlen, solderen, schuren, polijsten. Een ambacht die ik met veel enthousiasme dag na dag mag uitvoeren. 

Het is een eer om te horen dat jullie juwelen nadien ook een leven lang gedragen en gekoesterd kunnen worden.

Mijn grootste inspiratiebronnen zijn mijn klanten en hun verhalen, herinneringen en bijzondere momenten. Dit vertaal ik graag in een uniek juweel vol betekenis en herinnering. Om een leven lang te koesteren en van generatie op generatie door te geven.

Juweelontwerp en edelsmeedkunst

Voor ik mijn atelier in Eeklo startte, vervolledigde ik een master juweelontwerp en edelsmeedkunst aan de hogeschool PXL-MAD in Hasselt. In de vakschool in Antwerpen zette ik nadien de theorie van het ontwerpen om in de praktijk. Ik leerde er alle technische kneepjes van het ambacht: van goud smeden tot oude juwelen herstellen.

Persoonlijke aanpak
Wie graag online shopt, is welkom in mijn webshop. Daar vind je mijn collectie handgemaakte juwelen met een eigentijdse twist. Gemaakt uit goud, met of zonder diamant en edelstenen. Klaar om direct zo te dragen of nog aan te passen aan jouw wensen. Daarnaast hou ik ervan om jou persoonlijk te ontvangen in mijn atelier. Kom eens langs in Eeklo en laat je inspireren door mijn etalage. Of beter nog: inspireer mij met je verhaal. Ik schets, ontwerp en bespreek elk detail van jouw eigen unieke juweel. Maatwerk betekent altijd een persoonlijke aanpak. Geen enkel verhaal is hetzelfde, dus geen enkel juweel is ooit identiek.